Ruoka-alan vierassanaluettelo
Ohje lyhyesti
Ruoka-alan vierassanat -sanastoon on koottu ruoka-alan uusia ja vanhoja vierassanoja. Sanastossa kerrotaan sanojen merkityksestä, oikeinkirjoituksesta, ääntämisestä ja alkuperästä. Osa sanoista on suoria sitaattilainoja, eli ne ovat lainanantajakielen mukaisessa asussa. Joistakin on olemassa suomeen mukautettu muoto tai käännösvastine. Sanastossa kerrotaan vaihtoehtoisista kirjoitusasuista ja rinnakkaismuodoista, samoin suomenkielisistä vastineista.
Sanastossa on annettu myös suosituksia kirjoitusasuista tai itse termeistä. Esimerkiksi joistakin kasvinnimistä on viitattu toiseen termiin paremmin-sanalla. Näissä suosituksissa on noudatettu Viljelykasvien nimistön (2004) periaatteita.
Sanasto on ilmestynyt alkujaan Kielikellossa 1/2007. Sanaston lähteenä on ollut Kielitoimiston sanakirja (sähköinen versio 2004, painettu 2006). Sanakirjan lisäksi lähdeaineistona ovat olleet Kielitoimiston sanakokoelmat sekä alan kotimaiset ja ulkomaiset lähteet. Tietoja on tarkistettu ja päivitetty ohjepankkia varten.
- Ruoka-alan vierassanat A
- Ruoka-alan vierassanat B
- Ruoka-alan vierassanat C
- Ruoka-alan vierassanat D–E
- Ruoka-alan vierassanat F
- Ruoka-alan vierassanat G
- Ruoka-alan vierassanat H–J
- Ruoka-alan vierassanat K
- Ruoka-alan vierassanat L
- Ruoka-alan vierassanat M
- Ruoka-alan vierassanat N–O
- Ruoka-alan vierassanat P
- Ruoka-alan vierassanat Q–R
- Ruoka-alan vierassanat S
- Ruoka-alan vierassanat T
- Ruoka-alan vierassanat U–Z
Lisätietoa toisessa ohjeessa
Asiasanat
Anna palautetta tästä ohjeesta
Jaa sivu